Disports.nl

Categorieën

Ideal
Fusion
BV Sport


TYR is vernoemd naar de mythische Noorse God TYR (hij is de krijger onder alle atleten). Het zwemmerk TYR vertoont de competitieve geest van sport en staat symbool voor moed en overwinning. Sinds de oprichting in 1985 heeft TYR gepassioneerd gewerkt aan het herdefiniëren van de nieuwe generatie wedstrijd-, vrijetijdsbadkleding en accessiores. Daarnaast neemt TYR continu de leiding in innovatie en stijl.
 
TYR is partner van Swimwear Anywear, de op een na grootste zwemkledingfabrikant in Noord-Amerika. Samen zorgen we voor het design en de productie van al onze zwemkleding. Swimwear Anywear ontwerpt ook zwemkleding voor merken als Liz Claiborne, DKNY, Juicy Couture en Carmen Marc Valvo.
 
 
Zwemmerk voor zwemmers door zwemmers
 
 
TYR is ontworpen voor zwemmers, door zwemmers. Directeur Steve Furniss heeft deelgenomen aan twee Olympische Spelen (in 1972 heeft hij de bronzen medaille gewonnen op de 200m wisselslag en in 1976 was hij aanvoerder van het Amerikaanse Olympisch Zwemteam). 
Steve Furniss en zijn broer Bruce (gouden medaille 200m wisselslag Olympische Spelen 1976) hebben samen deelgenomen aan de estafette met het de Olympische fakkel, tijdens de Olympische Spelen in 1996 en 2004.
 
 
TYR Aqua Shift ™
 
Voor de Olympische Spelen van 2004, heeft TYR de eerste wereldwijde gepatenteerde zwemtechnologie in badkleding ontwikkeld. Aqua Shift was getest gedurende ruim twee jaar op 's werelds meest geavanceerde onderzoeksbureau - het centrum voor onderzoek en ontwikkeling (CRESE) op speciale gebieden op de Universiteit van Buffalo. David Pendergast, Ph.D. heeft een uniek onderzoek uitgevoerd. Dr. Pendergast is een professor op de SUNY-Buffalo Universiteit en heeft zich ingezet voor het Amerikaanse zwem- / sport biomechanisme Ontwikkeling Centrum en het Amerikaanse Zwemsport Wetenschap Commissie. 
De onderzoeksresultaten van CRESE tonen aan dat TYR Aqua Shift er voor zorgt dat er 10% minder weerstand is dan bij Speedo Fastskin. Ten opzichte van Speedo Fastskin II is er 4% minder weerstand.
 
 
TYR innovatie 
 
Een andere innovatie van TYR is de speciaal ontworpen zwembril voor dames: de Femme T-72 (in 1992 genomimeerd voor de Innovatie Award).
TYR heeft de Techno Flex ™ Goggle Series ontwikkeld. Techno Flex waren de eerste glazen die volledig van PVC gemaakt zijn.
 
 
TYR in Antarctica 
 
TYR zwemkleding en zwembrillen zijn de eerste die in Antarctica gebruikt zijn. TYR was de eerste keuze van Lynne Cox ('s werelds meest buitengewone afstandzwemmer) en later werd TYR de trotse sponsor van deze zwemmer.
Lynne heeft ongeëvenaarde records gezwommen tijdens wedstrijden in het Engelse Kanaal, Cook Strait, the Strait of Magellan, Bering Strait, Kaap de Goede Hoop en werd de eerste man die een Engelse mijl in Antarctica zwom.
 
 
TYR Media
 
TYR stond in 1991 op de voorpagina van het Sports Illustrated Swimsuit Issue.
TYR heeft de bekende rode badpakken van "Baywatch" ontworpen, welke door alle acteurs in deze serie gedragen zijn.