Disports.nl

Categorieën

Ideal
Fusion
BV Sport
Wcup

 

 

Het verhaal van WCUP begon in 1994. 

"Als je zware inspanningen doet, maak je veel melkzuur aan. De opstapeling hiervan in de spierweefsels is de oorzaak van spierverzuring. Ons lichaam beschikt over een eigen ontzuringssysteem, maar voor die verzuring helemaal uit de benen is, moet je rekenen op zo'n 72 uur. Sporters hebben meestal niet zoveel geduld. Onvoldoende rust leidt tot chronische verzuring, waardoor je sneller spierblessures krijgt, sneller moe wordt, de recuperatie trager verloopt en de prestaties verminderen. Voldoende redenen dus om het lichaam een handje toe te steken. Zo groeide het idee om een sportdrank te ontwikkelen die de verzuring sneller uit het lichaam werkt. 

Wcup Sports Drink verschilt van de concurrentie doordat deze drank niet zuur is. Anderen voegen citroenzuur toe om de houdbaarheid te verlengen en de smaak te verbeteren. Ons leek het niet logisch dat sporters die trainen tegen verzuring, tijdens en na de inspanning ook nog zure dranken drinken. Die extra zuren zorgen voor een extra belasting van het ontzuringssysteem van het lichaam. Bovendien sukkelen de meeste sporters hierdoor met maagpijn. Onze drank heeft een neutrale zuurtegraad (pH=7.2). Tevens zitten er extra stoffen in om de zuren te neutraliseren waardoor Wcup Sports Drink ook zeer goed te verdragen is onder inspanning. 

José De Cauwer had in 1994 het drankje als eerste mee naar de Tour in Frankrijk. De reacties waren zeer positief: het zwaar gevoel was inderdaad uit de benen, maar het was amper te drinken. Aan de smaak hebben we intussen hard gewerkt. 

Sindsdien is Wcup enorm gegroeid met een uitbreiding van het productengamma tot momenteel 14 producten, bestaande uit dorstlessers, energiebars, energiegels en recuperatieproducten.

Er zijn geen producten in deze categorie.